Regio Noordoost Brabant, standplaats Den Bosch, 32-36 uur per week
Wil jij heel graag als jeugdbeschermer aan de slag maar kun je op dit moment geen SKJ registratie krijgen? Heb je de nodige levens- en werkervaring die een verrijking gaat zijn voor onze teams? Lees dan zeker verder!
Wij hebben per 1 april 2024 maar liefst 3 plekken beschikbaar voor zij-instromers en herintreders, die middels een maatwerk scholings- en werkervaringstraject hun SKJ registratie kunnen behalen, inclusief baangarantie bij ons als jeugdbeschermer!
Samen Veilig
Een kind dat hulp nodig heeft om veilig op te groeien, staat nooit alleen. Jeugdbescherming Brabant voelt zich verbonden met de toekomst van dat kind. Jij kiest als toekomstig jeugdzorgwerker in Brabant altijd voor het kind: Voor veiligheid in het gezin en voor samenwerking met de mensen in en rondom de thuissituatie. Als jeugdbescherming willen we kwetsbare kinderen beschermen tegen volwassen problemen. Als jeugdbeschermer voer je (preventieve) maatregelen uit op aanvraag van de gemeente of na uitspraak van de Kinderrechter.
Werken met liefde en lef
Deze functie als aankomend jeugdbeschermer vraagt zeker om een behoorlijke dosis liefde en lef. Liefde voor de jeugdbescherming en dit mooie werk, en lef omdat je openstaat om te leren en te groeien. Je gaat een nieuw vak ontdekken en de combinatie van werken en leren vraagt uiteraard om de juiste mindset en tijdsinvestering.
Als aankomend jeugdbeschermer zonder SKJ registratie werk je altijd onder supervisie van een ervaren jeugdbeschermer. Je zult gedurende je ontwikkeltraject zoveel als mogelijk autonoom aan het werk gaan, maar altijd op basis van wat kan en mag. Je wordt direct bij aanvang gekoppeld aan een werkbegeleider die jou gedurende het hele traject tot SKJ registratie zal begeleiden en superviseren bij het voeren van regie op meerdere complexe casussen. Hierbij staat de veiligheid van het kind voorop, met onderbouwing naar je cliënten en het netwerk.
Gedurende het ontwikkeltraject tot SKJ registratie ben je werkzaam binnen ons Provinciaal Instroomteam (PIT), met als standplaats Den Bosch. Na registratie stroom je door naar een team binnen 1 van onze vestigingen.
Als aankomend jeugdbeschermer ben je (onder supervisie) bezig met:
Dit doe je niet alleen, dit doe je samen met een team van bevlogen collega’s, je Teamleider en Gedragswetenschappers.
Bevlogen in jouw werk
Wie met liefde en lef werkt, verdient zelf ook het allerbeste. Zodra je start als aankomend jeugdbeschermer mag je rekenen op een gedegen uitgestippeld ontwikkelprogramma, voor jou op maat gemaakt. Dit ontwikkelprogramma wordt zorgvuldig samengesteld met de hulp van een externe opleider. Zij doen een CV screening en voeren een intakegesprek met je om te bepalen wat je nodig hebt aan scholing en werkervaring om tot SKJ registratie te komen. Zij verzorgen ook bepaalde scholingen en begeleiden het EVC traject. De duur van een maatwerktraject varieert van 20 weken tot 18 maanden.
Als aankomend jeugdbeschermer mag je rekenen op een contract voor 32 of 36 uur en een salaris in schaal 9 van de CAO Jeugdzorg. De kosten voor het complete maatwerktraject betalen wij, maar koppelen hier wel een studieovereenkomst aan met terugbetalingsregeling. Bovendien mag je de scholingen (gedeeltelijk) onder werktijd volgen.
Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur), bieden wij onder andere:
Jij doet ertoe!
Jij maakt samen met je collega’s als jeugdbeschermer het verschil voor kinderen die in een onveilige situatie verkeren. Je kan aan de slag als Aankomend jeugdbeschermer als je stevig in je schoenen staat en energie krijgt van de juiste keuzes maken in het belang van het kind, waarbij je te maken krijgt met verschillende belangen. Ben je ook integer*, stressbestendig, houd je van complexe casuïstiek, afwisseling en zelfstandigheid, dan maak je echt het verschil.
Je hebt in ieder geval:
Ja, ik heb interesse!
Samen veilig begint bij jou. Of eigenlijk begint het bij jouw sollicitatie naar deze functie van aankomend jeugdbeschermer in Den Bosch.
Meer over de sollicitatieprocedure:
Solliciteren kan tot en met 18 december 2023. Daarna zal het Team alle ingestuurde sollicitaties doornemen en je mogelijk uitnodigen voor onze zij-instroom Speeddate in Den Bosch. Deze organiseren we in de middag van dinsdag 2 januari. Reserveer deze datum alvast in je agenda, zodat we je (indien je een uitnodiging ontvangt) live kunnen ontmoeten en meer kunnen vertellen over dit traject.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze gerust! Je kunt hiervoor terecht bij Anna van Stiphout, Recruiter, via sollicitatie@jbbrabant.nl. Heb je een werkinhoudelijke vraag? Stel deze aan Nena van der Meeren, Team coördinator PIT, via n.vandermeeren@jbbrabant.nl.
Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef
Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 3000 kinderen en jongeren. Wij voeren maatregelen uit na een uitspraak van de kinderrechter, zoals een ondertoezichtstelling, voogdij en jeugdreclassering. Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Etten-Leur, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind. Meer informatie over ons? Ga naar www.jeugdbeschermingbrabant.nl
*Integer: we vragen om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en mogelijk doen we een check op conflicterende belangen.
Stap 1: Sollicitatie + CV screening HAKA
Stap 2: Kennismakingsgesprek
Stap 3: Tweede gesprek
Stap 4: Intakegesprek HAKA t.b.v. maatwerktraject
Stap 5: Arbeidsvoorwaarden en contract