Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Rowena

 

”Als ervaringsdeskundige heb ik de tijd om echt te luisteren en de ander te zien.” 

Rowena is 32 jaar en werkt sinds 3 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander hoe ze er op de best mogelijke manier kan zijn voor kinderen en hun gezin. En dat merkt ze dagelijks. “Ik voel dat iedereen mijn ervaringsdeskundigheid waardeert. Zowel intern als extern.”

Belangrijke waarden in je werk…
Rowena: “Door mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een luisterend oor is. Dat je je echt gezien en gehoord voelt én je het gevoel hebt dat iemand de tijd voor je neemt. Helaas heb ik dat zelf niet altijd ervaren. Daarom staat oprechte aandacht altijd centraal in mijn contact met anderen. Ook probeer ik mijn collega’s hier dagelijks op te wijzen. Ergens weet ik dat het niet hoeft omdat ze er allemaal met liefde en lef zijn. Maar toch.”

Een herinnering die raakt…
“Ik heb een bijzondere herinnering aan een meisje wat ik heb mogen begeleiden tijdens een periode dat ze het niet meer zag zitten. Na negen maanden intensief contact was het tij gekeerd. Ze had het gevoel weer zelf verder te kunnen én te willen. Haar volgende woorden raakte me enorm. Ik heb veel steun aan je gehad. De erkenning van mijn gevoel en dat je aangaf dat mijn emotie er mocht zijn, gaf zoveel rust. Dat was echt waardevol.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring