Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Piet

 

”Het is belangrijk dat medewerkers van Jeugdbescherming Brabant zich veilig en gesteund voelen. Dat ze met liefde, passie en plezier hun werk doen. Daar zet ik me graag voor in.” 

Piet is 63 jaar en werkt al ruim 25 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. Als bedrijfsmaatschappelijk werker is hij er dagelijks voor collega’s die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze iets heftigs meemaakten in hun werk. Piet: “Ik vind het een geweldige uitdaging om mijn collega’s op die momenten te ondersteunen én ze -daar waar nodig- te herinneren aan hun passie en kracht.

Belangrijke waarden in je werk…
“Van fouten leren we. Daarom vind ik het belangrijk dat we de sterke punten, maar zeker ook de fouten van collega’s waarderen. Op die manier stimuleren we dat medewerkers vanuit kracht en passie experimenteren én nieuwe kansen ontdekken. Zo maken we de jeugdbescherming en ons werk nog beter. Daar geloof ik in!”

Een herinnering die raakt…
Piet: “Een collega met een heftig trauma, die na een trauma-interventie aangaf dat de rust in haar hoofd was teruggekeerd. Ik was zo trots op haar én mezelf.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring