Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Michiel

 

”Praat met elkaar, niet over elkaar. Dan komen we samen heel ver.” 

Michiel is 36 jaar en werkt 2,5 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. Als gedragswetenschapper Spoedeisende Zorg heeft hij vanuit zijn expertise een verbindende, coachende en adviserende rol. Met altijd als uiteindelijke doel: het bieden van hulp bij een zo normaal en liefdevol mogelijk leven voor ieder kind.

Belangrijke waarden in je werk…
“Open en transparant communiceren vind ik belangrijk. Met zowel kinderen, ouders, ketenpartners én collega’s onderling. Als we dat doen kunnen we de best mogelijke hulp bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Daar ben ik van overtuigd. Tegelijkertijd weet ik dat dit niet altijd gemakkelijk is. Dit vraagt om liefde, maar vooral veel lef”, legt Michiel uit.

Een herinnering die raakt…
“Dat is een compleet uit elkaar gevallen gezin vanwege een gepleegd misdrijf door één van de ouders. In het begin was de enige optie om het betrokken kind uit huis te plaatsen, in een liefdevol pleeggezin. Uiteindelijk is het ons, tegen alle verwachtingen in, gelukt om haar met haar andere ouder te herenigen. En samen een veilige situatie te creëren. Zo thuis mogelijk. Dat is precies waar we het voor doen.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring