Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Marieke

 

”Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht. We werken fijn samen en iedereen staat voor elkaar klaar.” 

Marieke is 36 jaar en werkt 5 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. Als Senior Communicatieadviseur is ze een spin in het web en heeft ze veel contacten binnen én buiten de organisatie. Marieke: “Vanuit mijn rol leg ik graag, samen met collega’s, uit wat het vak als jeugdbeschermer inhoudt, wat het mooi maakt en met welke dilemma’s we te maken krijgen. Werken bij Jeugdbescherming is namelijk niet altijd gemakkelijk, maar wel heel mooi en bijzonder. Je kunt het verschil maken voor kinderen. Die verhalen deel ik graag.”

Belangrijke waarden in je werk…
“Samenwerken is voor mij vanzelfsprekend en nodig. Communicatie is namelijk van ons allemaal. Gelukkig gaat dat binnen Jeugdbescherming Brabant goed. Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht. Bijvoorbeeld om samen te sparren over een nieuwe communicatie-aanpak, voor het antwoord op een persvraag of voor het organiseren van een werkbezoek.”

Een herinnering die raakt…
Marieke: “Kinderen die zélf hulp aan Jeugdbescherming Brabant vragen, omdat ze vinden dat hun ouders ze niet goed genoeg kunnen helpen. Toen ik dat van dichtbij zag, brak mijn hart.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring