Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Lisette

 

”Als financieel specialist bij Jeugdbescherming Brabant vind ik het belangrijk dat ik elk dossier als een kind zie.” 

Lisette is 64 jaar en werkt al ruim 21 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. Als medewerker vermogensbeheer ondersteunt, adviseert en coacht ze jeugdzorgwerkers, en daarmee indirect kinderen, op financieel gebied. “Ik vind dat elk kind een goede start in het volwassen leven verdient. Daar probeer ik vanuit mijn rol zo goed mogelijk aan bij te dragen. Soms moet ik daarvoor wegen bewandelen die niet gebruikelijk zijn, maar dat doe ik met liefde. En lef.”

Belangrijke waarden in je werk…
“Jeugdbescherming Brabant is een flexibele werkgever. Je krijgt vrijheid en vertrouwen. Dit zorgt ervoor dat ik altijd een goede werk- privébalans heb ervaren. Dat is een groot goed.” Daarnaast staat continuïteit voor de kinderen en hun begeleiders hoog in het vaandel bij Lisette. “Ik vind het belangrijk dat we kinderen altijd zien, horen en onvoorwaardelijk ondersteunen. Daarom wil ik mijn opvolger goed klaarstomen voordat ik met pensioen ga.”

Een herinnering die raakt…
Een belangrijk onderdeel van Lisette’s werkzaamheden is het afwerken van nalatenschappen voor kinderen waarvan een relatie is overleden. “Het raakt mij elke keer weer omdat zij vaak in een lastige en verdrietige situatie zitten. Het is fijn om de dingen dan goed voor ze te regelen zodat er rust en duidelijkheid komt.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring