Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Karien

 

”Bij Jeugdbescherming Brabant leerde ik hoe belangrijk het is om zonder oordeel te kijken en te luisteren.” 

Karien is 40 jaar en werkt sinds 2021 bij Jeugdbescherming Brabant. Als ondersteunend Jeugdbeschermer ondersteunt ze de jeugdbeschermer die direct betrokken is bij kinderen en gezinnen die hulp nodig hebben. Om welke reden dan ook. “Dat die redenen heel divers zijn en niet altijd binnen de eigen invloedsfeer liggen, was al snel duidelijk. Juist dat maakt dat ik hier echt heb geleerd om zonder oordeel te kijken en te luisteren”, vertelt Karien.

Belangrijke waarden in je werk…
“Sinds ik bij Jeugdbescherming Brabant werk heb ik het gevoel dat mijn werk er toe doet. Na 20 jaar in de commerciële wereld te hebben gewerkt, ga ik nu eindelijk met een voldaan gevoel naar huis. Dat is fijn. Daarbij is de specifieke keuze voor Jeugdbescherming Brabant ook een goede gebleken. Vanaf dag één heb ik hier volop mogelijkheden gekregen om te groeien en mezelf te ontwikkelen.”

Een herinnering die raakt…
“Als ondersteuner kom ik wel eens bij gezinnen over de vloer. Die ene keer dat ik meeging naar een gezin in grote armoede, maakte grote indruk op me. Ik zag dat de kinderen in dit gezin niet goed meekonden komen in de maatschappij. Met als grootste reden het geldgebrek. Het breekt je hart als je dat van dichtbij ziet gebeuren.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring