Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Johanna

 

”Ik werk graag in de jeugdbescherming omdat het vaak lukt om kinderen na een onveilige situatie weer te herenigen met hun ouders.” 

Johanna is 27 jaar en werkt al 3 jaar als Jeugdbeschermer Spoedeisende zorg bij Jeugdbescherming Brabant. In tegenstelling tot het veelgehoorde geluid dat werken in de jeugdbescherming zwaar is, vindt Johanna dat niet. “Natuurlijk sta ik regelmatig voor ingewikkelde situaties die veel van me vragen. Maar heel vaak is het werk ook mooi. Bijvoorbeeld wanneer ik kinderen weer mag samenbrengen met (een van) hun ouders. Uit die momenten haal ik veel voldoening en energie”, aldus Johanna.

Belangrijke waarden in je werk…
“Ik ben kritisch en sta voor mijn eigen visie. Dat ik kan doen wat nodig is, vind ik daarom erg belangrijk. In ons zorglandschap is dat soms nog zoeken. Daarom blijf ik muurtjes en deuren doorbreken en kies ik nooit voor de makkelijkste weg. Het is fijn dat Jeugdbescherming Brabant mijn behoefte aan professionele autonomie waardeert!”

Een herinnering die raakt…
Johanna: “Onlangs was ik betrokken bij de hereniging van een vader met zijn kinderen. Maanden hadden ze geen contact met elkaar gehad. De reactie van de kinderen tijdens de ontmoeting ontroerde me diep.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring