Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Jeroen

 

”Met zorgen voor kinderen stop je nooit. Samen doen we wat nodig is.” 

Jeroen is 59 jaar en werkt al 36 jaar bij Jeugdbescherming Brabant. In zijn rol als jeugdreclasseerder begeleidt hij jongeren die iets strafbaars hebben gedaan en daardoor een proces verbaal kregen van de politie of de leerplichtambtenaar. Jeroen: “Opvoeden is het moeilijkste dat er is. Liefde en bezorgdheid schuiven om en om naar de voorgrond. Het zoeken naar verbinding op dit thema binnen gezinnen is steeds mijn streven. Met als ultiem doel dat ik elke keer opnieuw iets kan toevoegen aan het leven van die ene jongere.”

Belangrijke waarden in je werk…
Jeroen: “Het werk wat ik doe is belangrijk en brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Die neem ik serieus. Ik vind het ten eerste belangrijk dat wat ik doe volledig en duidelijk is. Daarom ligt er een notitieboekje op mijn nachtkastje. Op die manier vergeet ik niks wat me voor het slapen gaan te binnen schiet.

Daarnaast hoort bij mijn verantwoordelijkheidsgevoel een grote drive om door te gaan waar anderen het opgeven. Daarom moet ik soms tegen de stroom inzwemmen. Dat is uitdagend maar nodig”.

Een herinnering die raakt…
“Helaas ben ik als hulpverlener betrokken geweest bij een situatie waarin een kind overleed door een tragisch ongeluk. De ouder die kort na deze gebeurtenis vol verdriet en trauma bij mij aanklopte, staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. In dit soort situaties is de collegiale opvang binnen Jeugdbescherming Brabant enorm. Dat is fijn en hard nodig.”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring