Ontmoet onze medewerkers

 

Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef

Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 5000 kinderen, jongeren en ouders.

Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Roosendaal, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind.

 

Carolien

 

”Ik mag en kan bij Jeugdbescherming Brabant mezelf zijn.  Zo kom ik bij mijn kracht en talenten én kan ik verschil maken voor een kind.” 

Carolien is 40 jaar en vervult diverse rollen binnen Jeugdbescherming Brabant. Ze is uitvoerend jeugdbeschermer en trainer. “Dat laatste is mijn grote droom. Mijn collega’s fulltime mogen coachen met een focus op eigen veiligheid en lichaamsgerichte weerbaarheidstraining. Zodat ze nog beter en comfortabeler worden in dat wat ze doen”, stelt Carolien.

Belangrijke waarden in je werk…
“De ruimte, die ik bij Jeugdbescherming Brabant krijg om meerdere rollen te vervullen, is ontzettend fijn. Ik kan en mag zelfs mijn eigen bedrijf opzetten naast mijn vaste baan. Zo kan ik zijn wie ik ben, benut ik al mijn talent en kan ik echt verschil maken in het leven van kinderen, hun ouders én mijn collega’s.”

Een herinnering die raakt…
Carolien: “Helaas heb ik in mijn carrière bij Jeugdbescherming Brabant te maken gehad met een bedreiging aan huis. Dat heeft me diep geraakt. De ongelofelijke loyaliteit die ik voelde naar de gezinnen waar ik al tijden mee werkte, maakte dat ik bleef. Met hulp van een traumapsycholoog heb ik de heftige gebeurtenissen kunnen verwerken. Vanuit die situatie is mijn grote interesse en passie ontstaan voor de trainingen die ik nu geef. ”

   

 

 

 

Jeugdbescherming Brabant © 2020

 

 

 

Contact

 

 

 

Privacy verklaring